• https://www.instagram.com/ankaraataturklisesiegitimvakfi/
"Disconnect to Reconnect" eTwinning Projemiz

"Disconnect to Reconnect" eTwinning Projemiz


19-05-2026

 Okulumuzda İngilizce Öğretmeni Tuğba MESTÇİOĞLU ve Rusça Öğretmeni Hatice CENGİZ rehberliğinde “Disconnect to Reconnect” adlı yeni bir eTwinning projesine başlanmıştır.

           “Disconnect to Reconnect”, dijital bağımlılık konusunda farkındalık yaratmayı ve öğrencileri daha sağlıklı, dengeli dijital alışkanlıklar geliştirmeye teşvik etmeyi amaçlayan kültürlerarası bir eTwinning projesidir. Günümüzün dijital dünyasında öğrenciler, çevrimiçi ortamda çok fazla zaman geçirmekte; bu durum konsantrasyonlarını, sosyal etkileşimlerini ve fiziksel aktivitelerini olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

           Uluslararası iş birliği yoluyla öğrenciler dijital alışkanlıklarını keşfedecek, farklı ülkelerdeki ekran sürelerini karşılaştıracak ve teknolojinin günlük yaşamları üzerindeki etkisi üzerine düşüneceklerdir. Proje kapsamında dijital alışkanlık analizi, dijital detoks meydan okumaları, farkındalık kampanyaları ve çevrimdışı hobilerin kültürel değişimi gibi etkinliklere katılacaklardır.

           Proje süresince öğrenciler, karma uluslararası takımlarda çalışacak ve Web 2.0 araçlarını kullanarak afişler, infografikler, kısa videolar, dijital günlükler ve sunumlar gibi ortaklaşa dijital ürünler oluşturacaklardır. Bu çalışma; bilinçli teknoloji kullanımını, ekip çalışmasını, yaratıcılığı ve kültürlerarası iletişimi teşvik ederken bir yandan da öğrencilerin İngilizce ve dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmektedir.

            Projede görevli öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.
                Disconnect to Reconnect
               “Disconnect to Reconnect” is an intercultural eTwinning project that aims to raise awareness about digital addiction and encourage students to develop healthier and more balanced digital habits. In today’s digital world, students spend a large amount of time online, which can negatively affect their concentration, social interaction, and physical activity. Through international collaboration, students will explore their digital habits, compare screen time across countries, and reflect on the impact of technology on their daily lives. They will participate in activities such as digital habit analysis, digital detox challenges, awareness campaigns, and cultural exchanges of offline hobbies. During the project, students will work in mixed international teams and create collaborative digital products such as posters, infographics, short videos, digital diaries, and presentations using Web 2.0 tools. The project promotes responsible technology use, teamwork, creativity, and intercultural communication while improving students’ English and digital literacy skills.
 
  
32 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ANKARA ATATÜRK LİSESİ

ANKARA ATATÜRK LİSELİLER DERNEĞİ
Üyelik Girişi
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam43
Toplam Ziyaret457952
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar46.000646.1850
Euro53.156853.3698
Hava Durumu